Unesco nostaa Turun Seudun Vesi Oy:n tuottaman juomaveden laadun yhdeksi maailman parhaista

Unescon julkaisemassa kirjassa nostetaan Turun Seudun Vesi Oy:n Virttaankankaan tekopohjavesilaitos maailmanlaajuisesti vedentuotannon malliesimerkiksi. Tekopohjavesilaitos tuottaa julkaisun mukaan laadultaan maailman ensiluokkaisinta vettä ja on suurimpien juomavettä tuottavien tekopohjavesilaitosten joukossa.

Uutiset Lue lisää

Metsien ojitus ja maatalous vaikuttavat Suomen vesistöjen tummumiseen

Helsingin yliopiston tuore tutkimus osoittaa, että suomalaisten järvien vesi on muuttunut väriltään tummemmaksi ja näkösyvyys on heikentynyt viimeisen 30 vuoden aikana. Tulokset viittaavat siihen, että vedenlaadun muutosten taustalla on metsäojien ja maatalouden huuhtoumat.

Uutiset Lue lisää

Vesitalous-lehdessä uudistuksia, Minna Maasilta päätoimittajaksi

Vesitalouden päätoimittaja vaihtuu ja lehden voi tilata myös digitaalisena näköispainoksena vuoden 2022 alusta.

Uutiset Lue lisää

THL uudistaa koronaviruksen jätevesiseurannan viikkoraportin kuvaajia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on uudistanut koronaviruksen jätevesiseurannan viikkoraportin kuvaajia. Uudet kuvaajat otettiin käyttöön perjantain 26.11.  viikkoraportissa. Lisäksi kuvaajat julkaistaan hybridistrategian seurantaraporteissa joka toinen viikko torstai-iltapäivisin 25.11. alkaen.

Uutiset Lue lisää

Jokihelmisimpukan elinympäristöjen suojelulle lisää EU-rahoitusta

EU:n komissio on hyväksynyt yli 290 miljoonan euron investointipaketin, jolla rahoitetaan 132:ta uutta Life-ohjelmaan kuuluvaa ympäristö- ja ilmastohanketta. Suomessa rahoitusta saa hanke, jossa jokihelmisimpukalle eli raakulle turvataan parempi elinympäristö boreaalisella alueella.

Uutiset Lue lisää