Nordkalkin omistus siirtyy täysin Rettigille

touko 19, 2010

Rettig on tänään allekirjoittanut muiden Nordkalkin osakkaiden kanssa kauppasopimuksen, jonka seurauksena Rettigin omistusosuus Nordkalkista nousee 49 %:sta 100 %:iin. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

Rettig on ollut Nordkalkin osakkaana vuodesta 2002 alkaen. Nyt allekirjoitettu sopimus on jatkoa vuosina 2006 ja 2009 tehdyille kaupoille, joilla Rettig on kasvattanut omistusosuuttaan.

”Nordkalk muodostaa uuden tukijalan toiminnoillemme ja täydentää muuta omistustamme lämpöteollisuudessa, varustamotoiminnassa ja kiinteistökehityksessä. Toimialojen erilaiset suhdannevaihtelut auttavat tasaamaan niiden vaikutusta toiminnallemme”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Cyril von Rettig.

”Nordkalk jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä. Perheyrityksenä Rettig haluaa olla pitkäjännitteinen omistaja, joka kehittää yhtiötä yhdessä sen johdon kanssa”, sanoo toimitusjohtaja Bjarne Mitts.

Lisätietoja:

  • Bjarne Mitts, toimitusjohtaja, Rettig Group
    Puh. 0400 317 400
  • Bertel Karlstedt, toimitusjohtaja, Nordkalk
    Puh. 040 553 3859

Rettig on suomalainen perheyritys, jolla on kolme liiketoiminta-aluetta: Rettig ICC (radiaattorit vesikeskuslämmitykseen ja sähkölämmitykseen sekä sisäilman laadun säätölaitteet), Bore (varustamotoiminta) ja Tarkala (kiinteistökehitys ja  vuokraus). Vuoden 2009 liikevaihto oli n. 572 miljoonaa euroa. Konsernin palveluksessa on n. 3500 henkilöä 20 maassa. Rettigillä on 15 tuotantolaitosta 11 maassa.

Nordkalk on Pohjois-Euroopan johtava korkealaatuisten kalkkikivipohjaisten tuotteiden valmistaja, jonka tuotteita käytetään mm. paperi-, teräs- ja rakennusaineteollisuudessa sekä ympäristönhoidossa ja maataloudessa. Tuotemerkki on Nordkalk. Vuonna 2009 Nordkalkin liikevaihto oli 277 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on n. 1200 henkilöä yli 30 paikkakunnalla mm. Suomessa, Ruotsissa, Puolassa, Virossa ja Venäjällä.

Uutiset
Kommentointi on suljettu