Yhteistyö Planin kanssa sujuu

syys 11, 2011

Kemira on mukana Plan Suomi -säätiön hankkeessa, jossa etiopialaisten pikkulasten vanhempia valistetaan puhtaan veden merkityksestä terveydelle. Puhtaan veden puute on erityisen suuri riski vastasyntyneille lapsille. Perusterveydenhoitoa ja vanhempien vesitietoa parantamalla lapsikuolleisuus on vähentynyt merkittävästi Etiopiassa.

Kemiran tukema hanke auttaa vanhempia ja paikallisia viranomaisia ehkäisemään tartuntatautien leviämistä ja vähentää lasten aliravitsemusta. Terveysministeriön mukaan lapsikuolleisuus on vähentynyt erilaisten lasten ja äitien terveyteen keskittyvien hankkeiden seurauksena lähes kaksikymmentä prosenttia.

Plan kouluttaa vanhempia ja erityisesti terveysalan yhteyshenkilöitä, jotka veivät viime vuonna terveystietoa eteenpäin lähes 10 000 yhteisön jäsenille. Vanhempia ohjeistettiin huolehtimaan henkilökohtaisesta hygieniasta, lasten ruokavaliosta sekä rokotuksista. Näin lasten sairaudet – ripuli, keuhkokuume, malaria sekä aliravitsemus – ovat vähentyneet huomattavasti. Planin muiden kampanjoiden, muun muassa malaria- ja ravintolisäkampanjan avulla autettiin yli 70 000 alle viisivuotiasta lasta. Myös vesijärjestelmän korjaus- ja parannustyöt aloitettiin, jotta vedensaanti olisi tulevaisuudessa turvattu.

Vanhempien kouluttaminen on muuttanut heidän asenteitaan. Monet ovat alkaneet vaatia hallitukselta parempaa laatua terveydenhuoltoon ja saaneet valtiollisen terveydenhuollon laatuun ja saatavuuteen selkeitä parannuksia.

Vesi on yksi tärkeimmistä elinehdoista elämälle ja puhdas vesi on edellytys selviytymiselle.

Vesi on yksi tärkeimmistä elinehdoista elämälle ja puhdas vesi on edellytys selviytymiselle.Tuki projekteille, jotka kehittävät juomaveden saatavuutta ja lisäävät hygieniaa, on luonnollinen jatke Kemiran kansainväliselle työlle johtavana vesikemian yrityksenä.

www.kemira.com

Kirjoittaja: Alli Asikainen, Plan Suomi

Kuva: Plan Suomi

Kuva: Plan Suomi

Kemira - puhtaan veden palveluksessa

 

Yleinen
Kommentointi on suljettu