Ravinteet kiertoon, ei Itämereen

maalis 23, 2014

Ympäristöministeriö rahoittaa noin 1,3 miljoonalla eurolla kuutta hanketta, joiden avulla tehostetaan ravinteiden kierrättämistä ja vähennetään Saaristomeren kuormitusta.

Valituilla hankkeilla muun muassa kehitetään lannan käsittelymenetelmiä ja hyödyntämistä biokaasun tuottamisessa. Esimerkiksi Parikkalan kunta tekee esiselvityksen lantaan perustuvan biokaasulaitoksen perustamisesta ja lämmön hyödyntämisestä kaukolämpöverkossa.

Lisäksi hankkeissa edistetään maanviljelijöiden mahdollisuuksia hyödyntää lantaa sekä kehitetään kilpailukykyisiä lantaan perustuvia epäorgaanisia lannoitteita vaihtoehdoksi nykyisille mineraalilannoitteille.

Yhteensä 38 kehittämishanketta haki rahoitusta ympäristöministeriö ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta.  Hankehakuja on ollut jo kolme. Ohjelman tavoitteena on, että ravinteita vuotaa merkittävästi nykyistä vähemmän ympäristöön ja edelleen Itämereen.

Uutiset
Kommentointi on suljettu