Hanavesi on suosituin ruokajuoma

kesä 03, 2014

Valtakunnallista väestöä vastaavassa otoksessa 53 % ilmoittaa käyttävänsä yleisimmin ruokajuomana hanavettä. Naisvastaajista jo 60 % juo yleisimmin hanavettä ruuan kera. Pääkaupunkiseudulla juodaan hanavettä ruokajuomana muuta maata selvästi useammin.

Pääkaupunkiseudulla hanavettä nauttii palan painikkeena 63 – 66 % vastaajista. Täyden kympin tai yhdeksän alueensa talousveden laadulle antaa yleisarvosanaksi suomalaisista 72 %. Valtakunnallinen talousveden laadun yleisarvosanan keskiarvo onkin upea 8,98. Eteläsuomalaisten ja itäsuomalaisten antama yleisarvosana kohoaa kesiarvoon 9,17. Oulussa ja Lapissa arvosana on hieman maltillisempi keskiarvolla 8,97. Länsi-Suomessa keskiarvo 8,69.  IROResearch Oy toteuttama Tuhat suomalaista –tutkimus tehtiin internetissä 30.4. – 13.5.2014.  Valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin tehtiin 1000 tutkimushaastattelua.

Uutiset
Kommentointi on suljettu