Pohjanmaan tekojärvien turvallisuutta parannetaan

elo 27, 2015

Seinäjoella sijaitsevan Kalajärven tekojärven täyttökanavaan rakennettavan sulkuluukun betonirakenteet ovat valmistuneet. Myös luukut ovat valmiina tehtaalla Kalajoella.  Seuraava rakennusvaihe on pielirautojen kiinnivalu ja luukkujen asennus.

Työt tehdään lähiviikkoina. Sulkuluukun rakentaminen mahdollistaa täyttökanavan nopea sulkemisen poikkeustilanteissa. Sulkuluukusta ja se asentamisesta vastaa Weldone Oy Kalajoelta.

Kalajärven vesipinnan taso on nyt 105,16 (N43). Järvi on pysynyt hyvin tavoitetasolla koko kesän, eikä ongelmia ole ollut myöskään vesien johtamisessa. Säännöstely on hoidettu Kalajärven voimalaitoksen kautta eikä poikkeusjuoksutuksia Kalaluoman säännöstelypadolta ole tarvittu.

Kurikassa sijaitsevan Kivi- ja Levalammen tekojärven salaojajärjestelmän kunnostus ja suotovesimittauksen automatisointi on aloitettu tällä viikolla. Järjestelmän uusimisella varmistetaan maapadon oikeanlainen toiminta. Työn valmistuttua suotovedet kootaan mittakaivoihin, joista

virtaus voidaan mitata jatkuvasti. Muutos parantaa maapadon toiminnan seurantaa ja mahdolliset muutokset havaitaan nopeammin. Salaojaa rakennetaan runsaat kaksi kilometriä. Urakoitsijana toimii Maansiirto Krekola Kurikasta.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu