HSY:n vesihuollon maksut nousevat keskimäärin 2,4 prosenttia

loka 21, 2015

Nostolla kustannetaan ympäristöä turvaavia investointeja, kuten uutta jätevedenpuhdistamoa. Nosto korottaa veden käyttömaksua kahdeksalla sentillä/kuutio, mikä tarkoittaa keskiverto-omakotiasujalle noin yhden euron korotusta kuukaudessa.

Liittymismaksut sen sijaan alenevat 2,5 prosenttia. Myös vesihuollon palvelumaksut pääsääntöisesti alenevat. Kiinteistöjen jätehuoltomaksut nousevat keskimäärin 0,2 prosenttia. Sekajätteen hinnan korotuksella kannustetaan lajittelemaan. Uudet maksut tulevat voimaan 1.1.2016.

Vesihuollon käyttö- ja perusmaksut nousevat keskimäärin 2,4 prosenttia. Yleinen kustannustason nousu vaikuttaa 0,2 prosenttia. Maksujen 2,2 prosentin reaalikorotus käytetään käynnissä oleviin suuriin investointeihin kuten Blominmäen jätevedenpuhdistamon rakentamiseen. Veden arvonlisäverollinen (24 %) käyttömaksu nousee nykyisestä 3 eurosta 3,08 euroon kuutiometriltä.

– Merkittävistä investointipanostuksistamme huolimatta veden käyttö on edelleen edullisempaa pääkaupunkiseudulla kuin muissa suurissa kaupungeissa ja Suomessa keskimäärin, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Vesihuollon liittymismaksut alenevat 2,5 prosenttia maarakennuskustannusindeksin mukaisesti. Liittymismaksuilla kustannetaan uuden vesihuoltoverkoston rakentamista pääkaupunkiseudulle.

Myös vesihuollon palvelumaksuhinnat laskevat 2,5 prosenttia lukuun ottamatta rasvanerotuskaivojen kuorma- ja kuutiomaksuja, jotka nousevat 2,4 prosenttia.

Uutiset
Kommentointi on suljettu