Jääpatotulvia Pohjois-Pohjanmaan joilla

huhti 11, 2016

Viikonlopun aikana jäät lähtivät liikkeelle ja muodostivat patoja etenkin Kiiminkijoella ja Nuorittajoella. Kiiminkijokeen muodostui useita jääpatoja Haukiputaan ja Ylikiimingin välille.

Vesi on katkonut teitä ja saartanut kiinteistöjä. Myös Malisjoessa, Pyhäjoessa, Tyrnävänjoessa ja Olhavanjoessa on ollut jääpatoja viikonvaihteen aikana.

Seuraavien päivien aikana jäiden liike ja patoutuminen aiheuttavat ongelmia Kiiminkijoella, Nuorittajoella ja Olhavanjoella. Vedenpinnan ennakoidaan nousevan jääpatojen vaikutuksesta paikallisesti tiestön ja kiinteistöjen kannalta vahingolliselle korkeudelle. Maakunnan eteläosan joissa riski jääpatojen muodostumiselle on vähäinen, koska virtaamat ovat kääntyneet laskuun ja jäät ovat haurastuneet.

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on viikonlopun aikana poistanut jääpatoja kaivinkonetyönä Kiiminkijoella ja Olhavanjoella. ELY-keskus varoittaa jokivarren asukkaita jäiden liikkeestä ja niiden aiheuttamista vedenpinnan nopeista vaihteluista.

Vesitilannetta voi seurata ymparisto.fi –verkkopalvelussa <http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_ja_ennusteet/Vesitilanne_ja_ennusteet%288431%29> sekä Twitterissä tilillä POPtulvat <https://twitter.com/POPtulvat> .

Uutiset
Kommentointi on suljettu