Helsingin uimavesien hygieeninen laatu hyvää

kesä 12, 2016

Virallinen uimakausi alkaa ensi viikolla 15.6. ja kestää elokuun loppuun saakka. Kesän ensimmäiset uimavesinäytteet otettiin 1.6.–7.6.2016 kaikilta Helsingin yleisiltä uimarannoilta.

Uimaveden hygieeninen laatu oli hyvä kaikissa valmistuneissa näytteissä. Uimarantojen veden lämpötilat vaihtelivat välillä 12–19 astetta.

”Helsingin ympäristökeskus toimii kuntalaisten hyväksi. Säännöllisellä uima- ja merivesien valvonnalla pyritään suojelemaan uimareiden ja vesialueiden käyttäjien terveyttä”, Helsingin kaupungin ympäristökeskuksen terveysinsinööri Satu Wahlman sanoo.

Sinilevää havaittiin vähäisiä määriä Suomenlinnan uimarannalla. Vähäinen sinilevämäärä, joka ei ole silmin havaittavissa, ei estä uimista. Jos vedessä on runsaasti sinilevää, on hyvä välttää uimista tai käydä suihkussa heti uimisen jälkeen.

Helsingin kaupungin ympäristökeskus seuraa säännöllisesti yleisten uimarantojen veden laatua uimakauden ajan (15.6.–31.8.2016). Veden hygieenistä laatua seurataan määrittämällä vesinäytteistä ulosteperäisiä bakteereita.

Tänä vuonna Helsingissä on 25 yleistä uimarantaa, joista 12 on suuria yleisiä uimarantoja ja 13 pieniä yleisiä uimarantoja. Uimarannoista kolme sijaitsee Vantaanjoen rannalla ja muut merenrannoilla.

Uimarantojen veden laadun seurannan ohella kesäkuun alussa aloitetaan merialueen veden laadusta ja haittalevien esiintymisestä tiedottaminen. Helsingin kaupungin ympäristökeskus suorittaa viikoittain näytteenottoa ja mittauksia merialueella, joiden pohjalta tiedotteet laaditaan.

Merialueella jokavuotinen levien kevätkukinta, joka koostuu pääosin piilevistä ja panssarisiimalevistä on ohi ja veden odotetaan lähiviikkoina hieman kirkastuvan. Merivesi on ulkosaaristossa kevään aikana ollut normaalia hieman kirkkaampaa. Pintaveden lämpötila on ollut ajankohtaan nähden useita asteita pitkän ajan keskiarvoa korkeampaa, joskin viime päivien tuulinen ja viileä sää on aiheuttanut pintaveden lämpötilan laskun noin 13 lämpöasteesta alle 8 asteeseen. Arvot ovat kuitenkin lähellä pitkän ajan keskiarvoja tällä hetkellä. Vedessä on havaittu sinilevää, mutta määrät ovat vielä vähäiset.

Uutiset
Kommentointi on suljettu