Pohjanmaan jokien virtaamat edelleen suuria

elo 18, 2016

Pohjanmaan jokien virtaamat ovat edelleen poikkeuksellisen suuria, vaikka vedet ovatkin pääosin laskussa. Maalahdenjoen vesi on osittain noussut vielä keskiviikkonakin ja vastaa keskimäärin kerran kuudessa vuodessa toistuvaa tulvaa. Useilla pienemmillä teillä sekä monin paikoin pelloilla ja pihoilla on edelleen vettä eri puolilla Pohjanmaata ja Etelä-Pohjanmaata.

Tiistai-iltana jouduttiin Mustasaaren Karkkimalassa kaivamaan Asematie auki, kun Laihianjoen ja Kyrönjoen yhteiset tulvavedet uhkasivat asuinrakennuksia. Laihianjoella vedenkorkeus vastaa keskimäärin kerran 15 vuodessa toistuvaa tulvaa ja Kyrönjoen alaosalla keskimäärin kerran kolmessa vuodessa toistuvaa tulvaa.

Närpiönjoen virtaama on jo lähes puolittunut eilisestä huipustaan, mutta vettä on edelleen runsaasti alavilla alueilla. Närpiönjoen yläosalla Kivi-ja Levalammen tekojärven juoksutuksia pidetään edelleen pieninä ja joen alaosalla Västerfjärdenin makeavesialtaan pintaa pidetään normaalia alempana tulvatilanteen helpottamiseksi.

Uutiset
Kommentointi on suljettu