HSY:ltä korotus veden käyttömaksuun

loka 24, 2016

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen, HSY:n jäsenkunnissa vesihuollon käyttö- ja perusmaksut nousevat keskimäärin 1,5 prosenttia. Nostolla kustannetaan toimintavarmuutta turvaavia investointeja kuten uutta jätevedenpuhdistamoa.

Nosto korottaa veden käyttömaksua 4 senttiä kuutiota kohden, joka tarkoittaa keskiverto-omakotiasujalle noin 70 sentin korotusta kuukaudessa. Vesihuollon liittymismaksut ja palvelumaksut pysyvät ennallaan. Myös kiinteistöjen jätehuoltomaksut pysyvät ennallaan. Uudet maksut tulevat voimaan 1.1.2017.

Vesihuollon käyttö- ja perusmaksut nousevat keskimäärin 1,5 prosenttia. Yleinen kustannustason nousu vaikuttaa 0,3 prosenttia. Maksujen 1,2 prosentin reaalikorotus käytetään käynnissä oleviin suuriin investointeihin kuten Blominmäen jätevedenpuhdistamon rakentamiseen. Veden arvonlisäverollinen (24 %) käyttömaksu nousee nykyisestä 3,08 eurosta 3,12 euroon kuutiometriltä. Käyttö- ja perusmaksujen keskinäinen osuus ohjaa edelleen vedenkäytön vähentämiseen.

– Huolimatta merkittävistä investointipanostuksistamme, veden käyttö on edelleen edullisempaa pääkaupunkiseudulla kuin muissa suurissa kaupungeissa ja selvästi edullisempaa kuin Suomessa keskimäärin, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Uutiset
Kommentointi on suljettu