Kyrönjoella sahataan jäitä

huhti 06, 2018

Kyrönjoella tehdään lähipäivinä tulvantorjunnan ennakkotoimina jäänsahauksia.  Sahaukset alkavat nyt perjantaina ja päättyvät todennäköisesti ensi viikon tiistaina.  Edellytyksenä painavan jääsahan käytölle ovat riittävän paksut jäät (noin 50 cm), joita Kyrönjoella on mitattu muutamista kohdista.

Sahauksia tehdään Kyrönjoen alaosan tunnetuissa jääpatokohteissa. Sahauskohteet ovat näillä näkymin Isonkyrön keskustan kohdalla, Vähänkyrön Kolkin sillan alapuolella, Veikkaalassa Skatilan sillan alapuolella sekä Mustasaaressa valtatie 8 alapuolisella alueella.  Jäähän sahataan railoja, joiden tavoitteena on vähentää jääpatojen muodostumista vesistön virtaaman lisääntyessä.

Jääsaha on Etelä-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen yhteinen ja sahauksen urakoi Kuljetusliike Thoden Oy Kokkolasta. Kyrönjoen sahausten jälkeen jääsaha siirtyy työskentelemään Pohjois-Pohjanmaalle.

ELY-keskus seuraa vesi- ja jäätilanteen kehittymistä. Vesistöennusteita voi seurata osoitteessa <http://www.ymparisto.fi/vesistoennusteet> .

Uutiset
Kommentointi on suljettu