Pilaantunutta pohjavettä puhdistetaan uudella biologisella menetelmällä

heinä 25, 2018

Maatalouden lannoitteet ja torjunta-aineet aiheuttavat merkittävän osan vesien pilaantumisesta Euroopassa. Näiden liiallinen käyttö nostaa pinta-ja pohjavesien nitraatin ja muiden haitta-aineiden pitoisuuksia.

Aalto-yliopisto on mukana kehittämässä uutta kustannustehokasta ratkaisua nitraatin ja haitta-aineiden puhdistukseen kansainvälisessä EU:n Life-ohjelman tukemassa ECOGRANULARWATER-hankkeessa. Uusi rakeistettuun biomassaan perustuva menetelmä on edullisempi ja vähemmän tilaa vievä kuin nykyisin yleisesti käytettävät menetelmät.

Hankkeessa kehitettyä teknologiaa testataan pohjaveden puhdistukseen maatalousvaltaisella alueella Espanjassa Granadan provinssissa. Teknologialla on potentiaalia myös esimerkiksi jätevesien puhdistuksessa.

ECOGRANULARWATER-hanketta koordinoi Granadan maakuntaliitto (Diputación Provincial de Granada). Mukana yhteistyössä ovat Granadan yliopisto (Espanja) ja Construcciones Otero Company (Espanja). Hanke toteutetaan ajalla 1.9.2017–31.10.2020.

Lisätietoja: Professori Riku Vahala

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulu, rakennetun ympäristön laitos

riku.vahala@aalto.fi

https://www.lifeecogranularwater.com/fi

Uutiset
Kommentointi on suljettu