Helsinki ja Turku tehostavat Itämeren suojelua

loka 23, 2018

Helsingin ja Turun kaupunginhallitukset päättivät eilisiltana jatkaa yksitoista vuotta sitten aloitettua Itämerihaastetta uudella viisivuotiskaudella sekä päivitetyllä yhteisellä toimenpideohjelmalla. Työ lähivesien ja Itämeren hyväksi jatkuu kaupunkien omassa toiminnassa sekä laajassa kumppaniverkostossa.

Helsingin ja Turun kaupunginhallitukset päättivät kokouksissaan maanantaina jatkaa yhteistä Itämeri-toimenpideohjelmaa vuosille 2019–2023. Tämä on Helsingin ja Turun kaupunkien kolmas yhteinen toimenpideohjelma. Ohjelmassa jatketaan monia hyväksi havaittuja toimia kaupunkien oman vesistökuormituksen vähentämiseksi sekä Itämerihaasteen kumppaniverkoston innostamiseksi vesiensuojelutoimiin.

Itämeri-toimenpideohjelma käynnistää myös täysin uusia toimia meren hyväksi. Näitä ovat muun muassa biohiilen, rakennekalkin ja kipsin käyttö ravinteiden sitomiseksi, haitallisten aineiden välttäminen hankinnoissa, erilaiset nopeat kokeilut sekä pienvesien ja saariston uudet luontoselvitykset.

Turun Sataman ruoppausmassojen meriläjityksistä luovutaan vuoteen 2024 mennessä. Helsingissä huolehditaan, että tuoreen merellisen strategian toteutus tehdään ainutlaatuisen meriluonnon ehdoilla.
Itämeri-toimenpideohjelmassa on lähes 120 toimenpidettä kaupunkien lähivesien ja koko Itämeren hyväksi. Helsinki ja Turku myös kutsuvat uusia organisaatioita liittymään verkostoon sekä kaikkia Itämerihaasteen kumppaniverkoston nykyisiä toimijoita uudistamaan omia toimiaan ja sitoumuksiaan uudelle ohjelmakaudelle.
Uutiset
Kommentointi on suljettu