Kemira Operon, Aquazone ja Suomen Ekolannoite yhdistyvät Operon Groupiksi

elo 14, 2019

Kemira myy vedenkäsittelylaitosten operointipalveluita tarjoavan Kemira Operonin koko osakekannan perustettavalle Operon Group -nimiselle yhtiölle. Kaupan yhteydessä Operon Group ostaa myös Aquazonen ja Suomen Ekolannoitteen, jotka muodostavat yhdessä uuden yhtiön.

Operon Group aloittaa toimintansa 9.8.2019 ja työllistää alkuvaiheessa noin 35 henkilöä. Yhtiön liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Operon Group tarjoaa yhdyskunnille ja teollisuudelle operointi- ja kunnossapitopalveluita. Palvelutarjoomaan kuuluvat muun muassa lietteen käsittely ja kierrätys sekä vesilaitosten teknologian ja prosessien suunnittelu ja toteutus.

”Kemira keskittyy vesikemian tuotteisiin ja sovelluksiin, jotka parantavat asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta. Operon on vahva osaaja vedenkäsittelylaitosten operoinnissa ja on hienoa, että se voi jatkaa toimintansa kehittämistä yhdessä Aquazonen ja Suomen Ekolannoitteen kanssa muodostettavan Operon Groupin alla”, sanoo Antti Salminen, Kemiran Industry & Water -segmentin johtaja.

”Operon Groupissa yhdistyvät kolmen yhtiön eri osaamisalueet ja toisiaan täydentävät veden- ja lietteenkäsittelyn palvelut ja teknologiat. Palvelut kattavat laajasti teollisuuden ja kuntien veden- ja lietteenkäsittelyyn liittyvät tarpeet: projektitoimitukset, vedenkäsittelyn ulkoistuksen ja lietteen kiertotalousratkaisut”, sanoo Operon Groupin toimitusjohtaja Mikko Laitinen.

”Jatkossa voimme tarjota asiakkaillemme entistä kattavammin veden- ja lietteenkäsittelyn palveluita ja pystymme kehittämään uusia digitaalisia vedenkäsittelyn optimointiratkaisuja sekä kotimaan markkinoille että vientiin”, sanoo Operon Groupin myyntijohtaja Jyri Koivisto.

Uutiset
Kommentointi on suljettu