Econet Groupille 13 miljoonan euron urakka Venäjällä

loka 21, 2019

Econet Group ja venäläinen Ilim Group solmivat 13 miljoonan euron arvoisen sopimuksen KVR-urakasta uudelle Ust-Ilimskin sellutehtaalle. KVR-urakkaan kuuluu sellu- ja kartonkitehtaan jätevesien käsittelyn suunnittelu, toteutus ja jäteveden puhdistuslaitteita. Käyttöönotto on vuonna 2022.

Urakka on osa miljardin Yhdysvaltain dollarin arvoista Big Ust-Ilimsk projektia, jossa rakennetaan uusi sellu- ja kartonkitehdas. Big Ust-Ilimsk projektin tarkoitus on kasvattaa Ilim Groupin kapasiteettia ja kokonaistuotantoa yli 600 000 tonnilla vuodessa. Investoinnin avulla Ilim Group aikoo vahvistaa johtavaa asemaansa Venäjällä ja tuottaa 4,3 miljoonaa tonnia tuotteita vuosittain.

– Olemme tehneet yhteistyötä Ilim Groupin kanssa jo vuosia ja kauppa kertoo, että osaamiseemme ja teknologiaamme luotetaan. Laitteemme on kehitetty kestämään haastavia ja arktisia olosuhteita. Valmistamme laitteet haponkestävästä ja ruostumattomasta teräksestä, jotta ne kestävät Ust-Ilimskin suurissa lämpötilavaihteluissa +25C asteesta -45C asteen pakkaseen ja korroosioalttiissa ympäristössä. Huomioimme erityisesti laitteidemme elinkaarikustannukset. Tämä on toinen suuri tilaus Ilim Groupilta tänä vuonna, kertoo Econet Groupin toimitusjohtaja Lauri Leskinen.

Uudelle sellutehtaalle tulee MBBR-kantoaineprosessi, joka on tehokas biologinen jätevesien käsittelymenetelmä ja sopii hyvin paperi- ja sellutehtaisiin. Ratkaisu tuottaa vähemmän lietettä kuin perinteinen aktiivilietemenetelmä.

Ilim Group on paperi – ja selluteollisuuden markkinajohtaja tuotannon, markkinaosuuden ja investointien suhteen Venäjällä. Lisäksi se on yksi maailman johtavista toimijoista alalla. Maailman suurin metsäteollisuusyhtiö International Paper on Ilim Groupin strateginen kumppani.

Uutiset
Kommentointi on suljettu