Uusi tuote antaa reaaliaikaista tietoa veden kulutuksesta

marras 20, 2019

Suihkuvahti on älykäs tapa mitata vedenkulutusta reaaliajassa. Älyteknologiaan perustuva laite antaa tarkan tiedon veden ja sen lämmitykseen kulutetun energian kulutuksesta.

Laitteen led-valo kertoo väriä muuttamalla, milloin suihkun käyttö kannattaa lopettaa. Suoran palautteen lisäksi älypuhelimen sovelluksella voi seurata kulutusta, kustannuksia ja kulutuksen historiatietoja. Laitteessa on muisti, johon kulutustiedot tallentuvat.

– Laitetta voidaan käyttää jakamaan kustannukset oikeudenmukaisesti ja motivoimaan käyttäjää vähentämään kulutustaan ​​todellisten tietojen perusteella sekä lisäämään omaa energiatietoisuuttaan. IoT-laitteemme auttaa taistelussa tärkeimmän luonnonvaramme tuhlauksen kurissa pitämiseksi, toimitusjohtaja Teppo Syrjälä Streamsave Oy:stä kertoo.

– Suihkuvahti on energiaomavarainen eli se saa tarvitsemansa energian virtaavasta vedestä.

Streamsave tähtää tuotteellaan kansainväliseksi menestykseksi. Suuret markkinat löytyvät Aasiasta ja Yhdysvalloista. Myös lähimarkkinat: Suomi, Ruotsi ja Eurooppa ovat kohteena.

– Laite sopii kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin ja kylpylöihin, kotitalouksiin sekä erilaisiin kastelujärjestelmiin. Teollisuudessakin on tunnistettuja käyttökohteita, Syrjälä sanoo.

Tänä syksynä Pekingissä toteutettu kolmen viikon tekninen pilotointi antoi lupaavia tuloksia. Jopa 2/3 osaa perheistä vähensi peseytymiseen käyttämäänsä aikaa ja sen myötä energian- ja vedenkulutustaan.

– Aikaisemmin tehdyssä kahden viikon pilottitestauksessa hotellissa vedenkulutus putosi yli 30 prosenttia, Syrjälä iloitsee.

Langattomasti tietoa siirtävä ja mikrokokoisen mittausmoduulin sisältävä suihkuvahti voidaan kytkeä tavalliseen suihkun letkuliitäntään. Yrityksen tarkoitus on kehittää mittausta muillekin nesteille kuin vedelle soveltuvaksi.

Uutiset
Kommentointi on suljettu