Venäläisiä vesihuoltolaitoksia digitalisoidaan suomalaisella osaamisella

marras 29, 2019

Yritykset ja vesihuoltolaitokset kehittävät suomalaiseen vesiosaamiseen perustuvaa kansainvälistä liiketoimintaa. Viimeisin uutinen tulee Oulusta.

Oululainen UROS on tehnyt venäläisten kumppaneidensa kanssa sopimuksen Smart Water Cycle -teknologian ja siihen liittyvien palveluiden toimittamisesta. UROS toimittaa ja asentaa älykkään veden kierron teknologisia ratkaisuja Venäjän suurimpiin jätevedenpuhdistamoihin ja siten digitalisoinnin avulla parantaa vesihuoltolaitosten vesiensuojelua Venäjällä.

Sopimuksen arvo on 150 miljoonaa euroa. Toimitukset alkavat Tatarstaniin vuoden 2019 viimeisellä neljänneksellä.

Jyväskylän Energia, nykyisin Alva, on toteuttanut Suomessa vesihuoltolaitoksen verkostotiedon hallinnan esimerkkiratkaisuja yhteistyössä UROS Oy:n kanssa. Maa- ja metsätalousministeriö ja Alva tekevät yhteistyötä Suomessa vesihuoltolaitosten uudistamiseksi ja suomalaiseen osaamiseen perustuvan kansainvälisen liiketoiminnan edistämiseksi.

Uutiset
Kommentointi on suljettu