Suomen merialueilla tavanomainen sinilevätilanne

elo 10, 2020

Elokuun ensimmäisellä viikolla sinilevätilanne on merialueilla ajankohtaan nähden tyypillinen. Valtakunnallisessa leväseurannassa sinilevähavaintoja on tehty erityisesti lounaissaaristossa, Selkämeren ja Merenkurkun rannikoilla sekä pääkaupunkiseudulla.

Järvillä levää on havaittu edeltävien viikkojen tapaan keskimääräistä vähemmän. Ainoastaan Etelä-Pohjanmaan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon alueella sisävesien sinilevätilanne on ajankohtaan nähden tyypillinen. Monin paikoin vallinnut epävakainen sää on ehkäissyt sinilevän pintakukintojen syntymistä, mutta veteen sekoittuneet levämassat voivat tuulen tyyntyessä nousta pintaan uudelleen.

https://www.syke.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Levatilannekatsaukset

Uutiset
Kommentointi on suljettu