Järvisuomalaista yhteistyötä vesilaitosten toimintaedellytysten turvaamiseksi

maalis 15, 2021

Yhteistyöverkoston luovalla hankkeella pyritään parantamaan vesilaitosten ja niiden tuottamien palveluiden toimintavarmuutta erityistilanteissa, kuten koronavirusepidemian aikana.

Tavoitteena on myös kehittää laitosten tehokkuutta ja toimintakykyä tiedonvaihdon, koulutusten sekä yhteistyön avulla.

Verkostoa luomassa ovat Mäntän Kaukolämpö ja Vesihuolto Oy, Ähtärin Energia ja Vesi Oy, Muuramen kunnan vesihuoltolaitos, Virtain kaupungin vesihuoltolaitos, Keuruun Vesi-liikelaitos sekä Saarijärven Vesihuolto Oy. Hankkeen tavoitteita edistämään luodaan yhteinen yhdistys.

Vesilaitosten ennakointi- ja varautumistyö on tärkeää, jotta poikkeavissakin tilanteissa laitostoiminta ja palvelut voidaan pitää yllä turvallisesti. Varautuminen on arkipäivää jokaisella laitoksella, mutta verkoston yhteistyöstä saadaan varmuutta kriisitilanteiden varalle.  Hankkeen ennakointityössä pureudutaankin mm. työvoimaresurssien, tarvike- ja varaosahallinnan, hankintaketjujen sekä toimintaohjeiden kehittämiseen.  Myös osaamista sekä tiedon, kokemusten ja hyvien käytäntöjen jakoa pyritään lisäämään verkoston välityksellä.

Yhteistyöhankkeen rahoituksessa on mukana vesilaitokset sekä ELY-keskus. Hanke toteutetaan vuoden 2021 aikana.

Uutiset
Kommentointi on suljettu