Venlan tunnuslukuraportti 2021 on julkaistu

loka 10, 2022

Vesilaitosten tunnuslukujärjestelmän raportti vuodelta 2021 käsittelee lähes kahdensadan vesihuoltolaitoksen tietoja 18 tunnusluvun osalta. Tunnuslukuraportti sisältää myös Vesihuollon tila -raportin, jonka avulla voidaan vertailla laitoksien tilaa. Raportin voi ladata VVY:n kotisivuilta maksutta.

Vesihuoltolaitosten tunnuslukujärjestelmän raportti vuodelta 2021 on julkaistu. Se sisältää 192 vesihuoltolaitoksen tiedot 18 keskeisen tunnusluvun osalta sekä Vesihuollon tila -raportin, jossa on mukana 178 vesihuoltolaitosta. Tunnuslukujärjestelmän raportti on vuosittainen julkaisu, johon on koottu vesihuoltolaitosten tiedot Venla-järjestelmästä.

Vesihuoltolaitosten tunnuslukujärjestelmä (Venla) on web-pohjainen järjestelmä ja se on tarkoitettu Vesilaitosyhdistyksen (VVY) varsinaisille jäsenille. Järjestelmä on ollut käytössä vuodesta 2006 lähtien. Suomi on niiden harvojen Euroopan maiden joukossa, jossa vesihuoltoalalla ei ole tahoa, joka valvoisi vesihuoltolaitosten palvelutasoa ja palveluista perittävän hinnan tasoa. Tunnuslukuraporttiin on vuodesta 2017 lähtien sisällytetty Vesihuollon tila -raportti, jossa vesihuollon tilaa vertaillaan kuuden keskeisen tunnusluvun osalta laadittujen kriteerien perusteella. Raportin tarkoitus on toimia työkaluna laitosten vertailemiseksi.

Vuoden 2021 tunnuslukuraportti on maksuton julkaisu, sen voi ladata VVY:n kotisivuilta. Tunnuslukuraportti 2021, pdf-tiedostona verkkokaupasta tästä linkistä.

Vesilaitosyhdistys. Helsinki 2022. 45 sivua.

Uutiset
Kommentointi on suljettu