Helsingin Fleminginkadun putkirikon syynä ikävaurio

marras 29, 2022

Ison runkolinjan rikkoutuminen Kalliossa 13.11. aiheutti useita putkirikkoja Helsingin kantakaupungin alueella. Fleminginkadun rikon syyksi on todettu runkolinjan ikään liittyvä vaurio putkimateriaalissa ja Fleminginkadulla kasvaneen liikenteen rasitus.

HSY:llä on tehty putkirikon syyn arviointia. Analyysin perusteella ensimmäisen putkirikon Fleminginkadulla syyksi on todettu runkolinjan ikään liittyvä vaurio putkimateriaalissa ja kasvaneen liikenteen rasitus. Muut putkirikot ja ilmenneet vauriot ovat olleet seurausta Fleminginkadun vuodosta, jonka nopea rajaaminen aiheutti poikkeuksellisen laajan ja voimakkaan paineiskun kantakaupungin alueelle. Alueella on ikääntynyttä vesijohtoverkostoa. Kyseisen putken saneeraustarve oli tunnistettu ja suunniteltu vuodelle 2024.

– HSY:ssä varautumisasiat pidetään korkealla tasolla, joka näkyi tässä laajassa tapahtumaketjussa. Henkilöstöllä on osaamista ja reagoimiskykyä ottaa äkillinen tilanne haltuun. Lisäksi yhteistyö viranomaisten ja muiden toimijoiden kanssa onnistui hyvin, kertaa tapahtumia osastonjohtaja Tommi Rantala.

Uutiset
Kommentointi on suljettu