Vesihuoltolaitokset kehittävät yhdessä kiertotalouden tiekarttaa

Vesihuoltolaitosten tiekartta kiertotalouteen listaa toimenpiteet, joilla vesihuoltoalan kiertotaloutta tehokkaimmin edistetään.

Uutiset Lue lisää

Kutsu Maatalouden kestävä vesienhallinta -seminaariin 13.10.2022 ja innovaatiokilpailuun

Salaojituksen Tukisäätiö, Salaojayhdistys, Maa- ja vesitekniikan tuki sekä Baltic Sea Action Group järjestävät Maatalouden kestävä vesienhallinta -keinoja sopeutua ilmastonmuutokseen ja lisätä luonnon monimuotoisuutta -seminaarin torstaina 13.10.2022 klo 9:00 -16:30 Kansallismuseon auditoriossa.

Uutiset Lue lisää

Helsingin merialueen tila huolestuttava

Helsingin kaupunki seuraa merialueen veden laadun tilaa säännöllisesti. Veden laatu on heikko erityisesti kaupungin suurilla sisälahdilla. Helsinki tekee aktiivista työtä veden laadun parantamiseksi ja on sitoutunut Itämeri-toimenpideohjelmaan, jolla pyritään edistämään Itämeren hyvinvointia.

Uutiset Lue lisää

Kipsitalkoot vesien tilan parantamiseksi hyvässä vauhdissa

KIPSI-hanke mahdollistaa viljelijöille maksuttoman peltojen kipsikäsittelyn sekä kahden tunnin ilmaisen kipsineuvonnan. Haku on auki nyt osoitteessa www.kipsinlevitys.fi. Myös neuvontaa haetaan samasta osoitteesta.

Uutiset Lue lisää

Asiantuntijaryhmä: Jätevesien ravinteet turvaamaan ruuantuotantoa lannoitekriisissä

Ravinneomavaraisuutta ja ruokaturvaa voidaan parantaa tehostamalla ravinteiden kierrätystä. Johtavien maatalous-, ruuantuotanto- ja ympäristöasiantuntijoiden ryhmä ehdottaa toimia, jotka turvaavat Suomen ruuantuotantoa niin kriisioloissa kuin pidemmällä tulevaisuudessa. Toimissa keskitytään erityisesti jätevesien typen kierrätykseen.

Uutiset Lue lisää