Yhdyskuntatekniikka 2011-näyttely kokoaa alan ammattilaiset Turkuun

helmi 04, 2011

YT-näyttely on vuonna 1983 alkaneen historiansa aikana kohonnut alan selvästi suurimmaksi messutapahtumaksi Suomessa. Joka toinen vuosi järjestettävä YT-näyttely tarjoaa erinomaiset puitteet tutustua yhdyskuntateknisen alan viimeisimpiin tuotteisiin ja palveluihin sekä luoda kontakteja muiden alan ammattilaisten kanssa.

Ensimmäinen YT-näyttely järjestettiin vuonna 1983 Kouvolassa, jolloin näytteilleasettajia oli 112 ja kävijämäärä 3700. Tapahtuman mitat kasvoivat tasaisesti vuosituhannen vaihteeseen asti, jonka jälkeen ne vakiintuivat. Taloustaantuma vuonna 2009 pudotti kävijöiden määrää edellisellä kerralla Tampereella.

Tänä vuonna Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa järjestettävään 15. YT-näyttelyyn odotetaan noin 200 näytteilleasettajaa ja 7000 messuvierasta. Turun näyttely avaa ovensa keskiviikkona 18. toukokuuta 2011. Näyttelyn järjestäjinä toimivat Vesi- ja viemärilaitosyhdistys (VVY), Suomen Tieyhdistys (STY), Infra ry, Suomen kuntatekniikan yhdistys (SKTY) ja Jätelaitosyhdistys (JLY).

”Turun YT-näyttelyn tilanne näyttää tällä hetkellä hyvältä vaikka taloustilanne on viime vuosina jonkin verran aiheuttanut epävarmuutta. Tapahtuman takana on viisi suurta järjestöä, joiden jäsenistön osallistuminen takaa sen, että paikalla on yhdyskuntateknisen alan vahvin osaaminen ”, sanoo näyttelyn johtaja Mika Rontu Vesi- ja viemärilaitosyhdistyksestä.

Varsinainen YT-näyttely on osa Yhdyskuntatekniikan viikkoa. Viikon aikana näyttelyn toteuttavat yhdistykset järjestävät koulutustilaisuuksia tiistaista 17.5. alkaen. Näyttelyvieraille on tarjolla maksullisia kursseja kuten esimerkiksi VVY:n järjestämät Vesihuolto 2011-päivät, Vesimittarikurssi, Vesihuoltolaitosten verkostoasentajien ja työnjohdon koulutuspäivät ja Vesihuoltolaitosten luottamushenkilökoulutus.  Lisäksi näyttelyvieraille on tarjolla maksuttomia luentoja ja näytteilleasettajien tietoiskuja. Maksuttomien luentojen teemoina ovat ”Yhdyskuntatekniikan ylläpidon vuosikymmen” ja ”Haja-asutuksen yhdyskuntatekniset palvelut”.

”Koulutustilaisuudet ovat tärkeä osa YT-näyttelyä, sillä ne varmistavat ammattilaisten mukanaolon tapahtumassa. Näin myös näytteilleasettajat saavat arvokkaita kontakteja muun muassa kuntien ja yritysten hankintatoimen päättäjiin. Näyttelyvieraille on puolestaan tarjolla mahdollisuus tutustua uusimpiin alan tuotteisiin ja palveluihin”, Mika Rontu kertoo.

YT2011- näyttelyyn voi ennakkorekisteröityä osoitteessa www.yhdyskuntatekniikka.fi

Ennakkorekisteröitymisen yhteydessä voi tulostaa valmiin näyttelyn rintakortin ja nopeuttaa sisäänpääsyä Messu- ja Kongressikeskukseen. Näyttely on vieraille maksuton.
Artikkeli julkaistu Vesitalous 1/2011

Uutiset
Kommentointi on suljettu