Ahlstrom ja Dow Chemical yhteistyöhön

huhti 29, 2013

Ahlstrom on solminut juomavesisovelluksia koskevan yhteistyösopimuksen yhdysvaltalaisen Dow Chemical -yhtiön kanssa. Yhteistyösopimuksen myötä Dow Water and Process Solutions (DW&PS) alkaa käyttää Ahlstromin Disruptor® -teknologiaa erilaisissa juomavesisovelluksissaan.

Ahlstrom Disruptor® on monenlaisissa vedenpuhdistusmenetelmissä käytettävä ainutlaatuinen nanoalumiiniteknologia. Sen avulla vedestä voidaan poistaa hyvin pieniä epäpuhtauksia. Dow yhdistää Ahlstromin erittäin suorituskykyisen Disruptor® -suodatinmateriaalin uusiin juomavesisuodattimiinsa, jotka suojaavat taudinaiheuttajilta korkeissa virtausnopeuksissa ja alhaisissa paineissa.

”Yksi tuotekehityksemme päätavoitteista on valmistaa tuotteita, jotka puhdistavat ilmaa ja nesteitä ympäristöä säästäen. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tehdä yhteistyötä Dow:n kanssa. Näemme monia uusia mahdollisuuksia vedenpuhdistustuotteissa, joissa yhdistetään meidän erikoisosaamisemme Dow:n johtavaan tuotevalikoimaan”, sanoo Fulvio Capussotti, Ahlstromin Advanced Filtration -liiketoiminta-alueesta vastaava johtaja.

Ahlstrom Disruptor® poistaa mikro-orgasmeja, jotka voivat aiheuttaa sairauksia. Sen teho perustuu ainutlaatuisen suuren huokoskoon ja sähkökineettisen varauksen yhdistelmään, joka mahdollistaa tehokkaan viruskokoisten hiukkasten poiston korkeissa virtausnopeuksissa ja alhaisissa paineissa. Teknologia sopii moniin juomavesisovelluksiin, kuten astianpesualtaiden alla oleviin suodattimiin sekä vesihanoissa ja vesipulloissa käytettäviin suodattimiin. Sitä voidaan käyttää alueilla, joilla ei ole sähköä, eikä sen käyttö edellytä kemikaaleja tai tuota jätevettä.

”Maailmanlaajuiset trendit, kuten väestönkasvu ja kaupungistuminen, rasittavat jo kuormittuneita vesivaroja”, sanoo Snehal Desai, DW&PS:n maailmanlaajuinen liiketoimintajohtaja. ”Näemme todellisen tarpeen uusille innovaatioille, joilla mahdollistetaan entistä laajempi pääsy puhtaaseen ja turvalliseen juomaveteen helposti, tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Yhteistyömme Ahlstromin kanssa laajentaa tuotevalikoimaamme ihmisille, jotka tarvitsevat tehokasta vedenpuhdistusta, mutta joilta puuttuvat vesipumput tai sähkö.”

Uutiset
Kommentointi on suljettu