Markkinaoikeus hyväksyi Uponorin ja KWH:n yhteisyrityksen

touko 24, 2013

Markkinaoikeus ilmoitti tänään, että se hyväksyy Uponor Oyj:n ja KWH-yhtymä Oy:n suunnitelman yhdistää yhdyskuntatekniset liiketoimintansa uuteen yhteisyritykseen, jonka nimeksi tulee Uponor Infra Oy.

Markkinaoikeus hyväksyi hankkeen sillä ehdolla, että Uponor Infra Oy suostuu tarjoamaan tiettyjen tuotevalikoimien sopimusvalmistusta sovittuun määrään asti muille Suomessa toimiville putkijärjestelmätuotteiden valmistajille ja että Uponor Infra Oy suostuu myymään seitsemän määriteltyä putkenvalmistuslinjaa.

Uponor ja KWH-yhtymä hyväksyvät edellä mainitut ehdot, jotka sisältyivät niiden keväällä markkinaoikeudelle jättämään yhteiseen vastineeseen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto voi vielä hakea asiaan muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta 30 vuorokauden kuluessa.

Uponor ja KWH-yhtymä julkistivat syyskuussa 2012 suunnitelmansa perustaa yhteisyritys, johon siirretään molempien yhtiöiden yhdyskuntatekniset liiketoiminnat. Uuden yrityksen nimeksi tulee Uponor Infra Oy. Uponor omistaa siitä enemmistön (55,3 %), ja uusi yritys raportoidaan Uponor Oyj:n tilinpäätöksessä Yhdyskuntatekniikka-segmenttinä. KWH-yhtymä Oy omistaa loput 44,7 prosenttia osakkeista.

Osapuolet ovat sopineet, että Uponorin Yhdyskuntatekniikka-segmentin johtaja Sebastian Bondestam vastaa yhdistymisprosessista siihen asti, kunnes uuden yhteisyrityksen johdosta on tiedotettu virallisesti.

Uponor ja KWH-yhtymä aikovat solmia lopulliset sopimukset lähipäivinä, ja uuden yrityksen on tarkoitus aloittaa toiminta 1. heinäkuuta, kun sopimus- ja lakiasiat on viimeistelty. Siihen asti yhtiöt jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu