SYKE ja Ilmatieteen laitos perustavat Tulvakeskuksen

touko 20, 2013

Suomen ympäristökeskus ja Ilmatieteen laitos tiivistävät yhteistyötään perustamalla yhteisen Tulvakeskuksen.

Tulvakeskus vastaa tulvien ennustamisesta, tulvista varoittamisesta sekä valtakunnallisen tulvatilannekuvan ylläpitämisestä yhteistyössä elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskusten sekä pelastusviranomaisten kanssa. Aikaisen ja laajan viestinnän avulla on mahdollista vähentää tai estää tulvista aiheutuvia vahinkoja.

Tulvien ennustaminen sekä niistä varoittaminen onnistuivat varsin hyvin viime vuoden syystulvien ja tämän kevään kevättulvien yhteydessä.

– Aina voi toimintaa kuitenkin parantaa. Siksi olemme päättäneet perustaa Suomeen valtakunnallisen Tulvakeskuksen, joka varoittaa ja palvelee tulva-asioissa, oli sitten kyse jokien ja järvien, meriveden tai rankkasateen aiheuttamasta tulvasta, sanoo maa- ja metsätalousministeri Jari Koskinen.

Tulvakeskus käynnistää toimintansa vuoden 2014 alusta. Käynnistyttyään se seuraa jatkuvasti sateita, vesistöjen- ja merivedenkorkeuksia ja virtaamia sekä ennustaa niissä tapahtuvia muutoksia. Tulvakeskuksen tehtävät määritellään kesän ja syksyn aikana. Samalla selvitetään, miten yhteistyö ja viestintä tulisi järjestää, jotta eri tahot saisivat riittävästi ajantasaista tietoa tulvista.

Uutiset
Kommentointi on suljettu