Viemäriin heitetty kangas aiheutti Lippajärven runkoviemärin ylivuodon

maalis 10, 2014

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n Espoon Lippajärven Kolkerannantien runkoviemärin saneeraustyömaalla tapahtui ylivuoto Lippajärveen 5. maaliskuuta. Arvioitu jätevesimäärä on 100 kuutiometriä. Ylivuodon syyksi on selvinnyt runkoviemärin pumpun tukkeutuminen, joka johtui ison kankaan ajautumisesta verkostoon.

– Valitettavan usein viemäreihin ajautuu sellaista tavaraa, joka ei sinne kuulu. Vessanpytystä ei saisi huuhdella kuin sitä itseään ja wc-paperia, yksikön päällikkö Irma Hyry HSY:stä toteaa.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY muistuttaa hyvästä pyttyetiketistä. WC-pyttyä saa käyttää vain siihen, mihin se on tarkoitettu, ei roskiksena.

Roskien heittäminen vessanpyttyyn aiheuttaa ongelmia sekä kiinteistöille että viemäriverkostolle. Hygieniatuotteiden ja biojätteiden, kuten ruuantähteiden ja paistorasvan laittaminen pyttyyn voi aiheuttaa kalliin tukoksen kodin putkistossa.

Lisätietoa pyttyetiketistä: http://www.hsy.fi/vesi/kodinvesiasiat/pyttyetiketti

Uutiset
Kommentointi on suljettu