Suomen ja Viron LNG-neuvottelut etenevät

touko 23, 2014

Suomen ja Viron hallitusten edustajat sekä yhtiöt Gasum, Alexela ja EG Võrguteenus keskustelivat 22.5.2014 Helsingissä maiden välille suunnitellusta kaasuputkesta ja Suomenlahden rannalle suunnitellusta LNG-terminaalista.

Hallitusten ja yritysten tavoitteena on edistää Suomenlahden rannalle rakennettavan LNG-terminaalin toteuttamista sekä Suomen ja Baltian maakaasuverkostojen yhdistämistä Suomenlahden alittavalla yhdysputkella.

Kokouksessa todettiin, että Alexela ja Gasum ovat edenneet terminaalineuvotteluissaan. LNG-terminaalitoimintoja on tulossa mahdollisesti molemmille puolille Suomenlahtea. Võrguteenus ja Gasum jatkavat Balticconnector-kaasuputken suunnittelua yhdessä.

Asian käsittely jatkuu kesäkuun alussa, jolloin Suomen ja Viron välinen ratkaisu esitellään Euroopan komissiolle sen selvittämiseksi, onko ratkaisu komission näkökulmasta tukikelpoinen osana ns. PCI-hankkeita (Projects of Common Interest), joilla parannetaan Euroopan energiaturvallisuutta. Tavoitteena on, että ratkaisut löytyisivät niin, että hankkeet voisivat osallistua kesän aikana EU:n ensimmäiseen tukikierrokseen.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu