Tempaus puhtaamman Töölönlahden puolesta

touko 14, 2014

Finlandia-talo ja muut Töölönlahden toimijat järjestävät talkoot jo kolmannen kerran Töölönlahden rantojen ja vesistön siistimiseksi. Tiistaina 20. toukokuuta kello 13-16.00 järjestettävällä tempauksella halutaan kiinnittää huomiota Töölönlahden siisteyteen ja tehdä alueesta mahdollisimman miellyttävä kaikille käyttäjille.

Mukana ovat tällä hetkellä muun muassa Musiikkitalo, Sibelius-Akatemia, Radion sinfoniaorkesteri, Kanresta, Restel, Kaartin Soittokunta, Alma Media, UPM, Alhstrom, BSAG (Baltic Sea Action Group), Suomen Mielenterveysseura, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, Stara, Gardenia,ISS, L&T ja Smile & Clean Oy.

Töölönlahden seutua myllertävät rakennustyömaat ja liikkujien kasvava määrä rasittavat ympäristöä ja tuovat haasteita alueen hyvinvoinnille ja siisteydelle. Finlandia-talon haastamana Töölönlahden toimijat ja alueen hyvinvoinnista kiinnostuneet tarttuvat lapioihin, oksasaksiin ja jätesäkkeihin alueen siisteyden parantamiseksi.

”Tempauksemme tukee Helsingin kaupungin upeaa työtä Töölönlahden hyväksi. Haluamme olla mukana muovaamassa alueesta Helsingin näyteikkunaa. Lisäksi pääsemme talkoissa tutustumaan paremmin naapuritalojen väkeen”, kertoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.
Tapahtuma on osa Hyvää mieltä kulttuurista -toimintaviikkoa sekä osa Siisti Biitsi -kampanjaa. Samaan aikaan avataan Leena Vasankarin Oodi vedelle -valokuvanäyttely Finlandia-talon Galleria Verandassa.

Siivoustempaus toimii samalla yhdistävänä tekijänä yhteiselle Töölönlahdelle, jolle kaavaillaan merkittävää roolia osana kaupungin aktiivista ydintä. Puistosta halutaan muodostaa kaupunkilaisten kohtaamispaikka ja elävä, monipuolinen ja toimiva ympäristö.

Uutiset
Kommentointi on suljettu