Tampereen uimavesien näytteistä ei vielä selitystä vatsaoireille

heinä 30, 2014

Tampereen kaupungin viranomaiset ovat saaneet lukuisia ilmoituksia vatsaoireista, joita on ilmennyt Tesomajärvelle, Tohloppijärvelle, Kaukajärven Riihiniemeen ja Hervannan Suolijärvelle tehtyjen uintireissujen jälkeen.

Tohlopista ilmoituksia on tullut eniten, ja ne koskevat sekä Epilän rantaa että niin kutsuttua uutta rantaa. Kaupunki onkin pystyttänyt näille rannoille kylttejä, joissa kehotetaan välttämään uimista.

Tesomajärven vesinäytteistä saatujen tutkimustulosten mukaan kolibakteereita oli vain 16 kappaletta ja suolistoperäisiä enterokokkeja 6 kappaletta sadassa millilitrassa vettä. Myöskään Tohloppijärven, Kaukajärven ja Suolijärven uimavesistä otetuista kolibakteeri- ja suolistoperäisistä enterokokkinäytteistä ei ole laboratoriotutkimuksissa löytynyt mitään hälyttävää. Tohloppijärven Epilän puoleisesta rannasta otetussa näytteessä oli 19 kolibakteeria ja 5 suolistoperäistä enterokokkia sadassa millilitrassa vettä. Tohloppijärven uudessa rannassa vastaavat luvut olivat 6 ja 0. Kaukajärven Riihiniemessä kolibakteereita oli 27.

Kolibakteerien raja-arvo on 1 000 kappaletta ja enterokokkien raja-arvo 400 kappaletta sadassa millilitrassa vettä. Saadut näytetulokset eivät siis selvennä sairastumisten syytä. Syytä selvitetään edelleen.

Jos uimavesien oletetaan aiheuttavan sairauksia, asiasta voi ilmoittaa Palvelupiste Frenckelliin, puh. 03 5656 4400 tai sähköpostilla osoitteeseen palvelupiste.frenckell(at)tampere.fi

Tampereella otetaan vastaan ilmoituksia vain kaupungin omien tai Oriveden uimarantojen ongelmista.

Uutiset
Kommentointi on suljettu