Innovaatiokilpailussa etsitään uusia hulevesiratkaisuja

elo 18, 2014

Sade- ja sulamisvesien hallittu hyödyntäminen tiiviissä kaupunkiympäristössä korostuu ilmastonmuutoksen edetessä, sillä sademäärien ennustetaan lisääntyvän tulevaisuudessa.

Lahdessa käynnistyy elokuun puolivälissä innovaatiokilpailu, jossa etsitään sekä Lahden kaupungille että alueen rakennusyrityksille soveltuvia uusia kustannustehokkaita ratkaisuja niin hulevesien johtamiseen ja käsittelyyn kuin niiden syntymisen ehkäisemiseen.

Yrityksille, keksijöille, korkeakouluille ja tutkimuslaitoksille suunnatun kilpailun järjestävät yhteistyössä Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Lahden kaupunki, Lahti Aqua Oy, Vesijärvisäätiö, Helsingin yliopisto, Lahden ammattikorkeakoulu ja Renor Oy.

Yksi kilpailun tavoitteista on kannustaa rakennusalan toimijoita uusien ratkaisujen käyttöön tulevissa investoinneissa, mikä puolestaan helpottaa ympäristöteknologiaan liittyvien innovaatioiden markkinoille pääsyä.

Kilpailussa on kaksi kategoriaa: olemassa oleva kaupunkiympäristö ja uudet rakennettavat alueet.

Innovaatiokilpailu on osa Lahden edelläkävijämarkkina -hanketta, jonka tavoitteena on edistää uusien kysyntälähtöisten ratkaisujen syntyä ja kaupallistamista. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan Aluekehitysrahastolta. www.ladec.fi

Uutiset
Kommentointi on suljettu