Aalto-kymppi juostiin puhtaan veden puolesta

syys 30, 2014

Espoon rantamaraton -viikonloppu juostiin tänä vuonna upeassa säässä vesi-teemalla, osana Suomenlahti 2014 -vuotta. Aalto-kympin slogan oli ”Puhtaan veden puolesta”.

Viikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa Otahallissa oli tarjolla tietoutta, miten jokainen meistä voi parantaa Itämeren tilaa työssä ja vapaa-ajalla. Mukana olivat Espoon kaupungin Suomenlahti 2014 -vuosi, Aalto-yliopiston kestävä kehitys sekä vesialan tutkimus ja opetus, AKVA (Aallon opiskelijoiden ammattiainekerho), Itämerihaaste sekä Rotaryn itämerityö.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä osoittivat myös tukensa Suomenlahden suojelulle tutustumalla Otahallin Itämeri-pisteeseen, jossa he antoivat henkilökohtaiset Suomenlahti-lupauksensa, sekä osallistumalla puolimaratonille. Lisäksi Ilkka Niemelä lähetti juoksijat matkaan sekä lauantaina että sunnuntaina.

Aalto-kymppi oli tuttuun tapaan erittäin suosittu. Yhteensä rantamaraton-viikonloppuun osallistui yli 5000 juoksijaa.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu