Uponor sulkee kaksi yksikköä

syys 30, 2014

Uponor Infra Oy:ssä ja Uponor Suomi Oy:ssä käydyt yt-neuvottelut ovat päättyneet. Uponor Infra on päättänyt sulkea Jyväskylän ja Tuusulan kaivojen kokoonpanoyksiköt ja siirtää niiden toiminnot Vaasan ja Nastolan tehtaille.

Uponor Infra Oy:stä ja Uponor Suomi Oy:stä irtisanotaan yhteensä 70 työntekijää. Sen lisäksi 26 henkeä poistuu muun muassa määräaikaisten sopimusten päättymisen ja eläkkeelle jäämisten myötä. Yt-esityksen mukainen alkuperäinen vähennystarve oli 100 henkeä. Runsas puolet irtisanottavista, 36 henkeä, työskentelee Vaasassa; loppuosa jakautuu Tuusulan, Nastolan ja Jyväskylän kesken.

Tuusulan ja Jyväskylän suljettavien kokoonpanoyksiköiden tuotantojen siirrot käynnistetään välittömästi. Lisäksi toteutetaan muutoksia ja toiminnan tehostamisia Suomen myynti- ja markkinointitoiminnoissa, tuotehallinnassa, toimitusketjussa ja yhteisissä palveluissa. Tuotantosiirtojen jälkeen Uponorin Vaasan ja Nastolan tehtailla arvioidaan avautuvan noin 15 uutta työpaikkaa, joita tarjotaan ensisijaisesti irtisanotuille.

Uutiset
Kommentointi on suljettu