Ministerit vierailevat Talvivaarassa

marras 12, 2014

Pääministeri Alexander Stubb, elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen ja työministeri Lauri Ihalainen vierailevat Talvivaara Sotkamo Oy:n kaivoksella Sotkamossa perjantaina 14. marraskuuta.Vierailunsa aikana ministerit kiertävät Talvivaaran kaivoksen alueella ja tapaavat kaivoksen henkilöstön sekä konkurssipesän edustajia.

Lisäksi ministerit tapaavat Kainuun ELY-keskuksen, TE-toimiston, Sotkamon kunnan ja Kajaanin kaupungin sekä Kainuun liiton edustajia.

”Talvivaaran tilanne on monella tapaa erittäin haastava. Ensiarvoista on huolehtia kaivoksen ympäristökysymyksistä sekä työllisyysvaikutuksista. Lisäksi työ kestävän omistajuuden löytämiseksi jatkuu. Koska kyseessä on todella iso kokonaisuus, on tärkeää, että ymmärrämme myös mitä paikallisesti kaivoksella tapahtuu. Perjantain vierailu keskeisten ministereiden kanssa on nimenomaan tarkoitettu kuuntelua ja oppimista varten, jotta kaikki oleelliset asiat osataan ottaa huomioon tilanteen jatkohoidossa”, toteaa pääministeri Alexander Stubb.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu