Paistorasva kuuluu roskikseen

joulu 08, 2014

Joulun aikaan moni paistaa kinkun, jonka paistamisesta jää yli rasvaa. Vaikkei kinkkua paistaisikaan, rasvaa voi kulua ruuanlaitossa esimerkiksi friteerauksessa. Ylimääräinen paistorasva ei kuulu viemäriin vaan roskikseen.

Joulukinkun paistorasvat ja uppopaiston öljyt aiheuttavat tukkeumia putkistossa. Putkiston seinämiin kertyvä rasva heikentää viemärin vetokykyä. Pahimmillaan rasvatukos voi pakottaa jäteveden purkautumaan viemäristä paineella kiinteistön sisätiloihin ja aiheuttaa vesivahingon. Viemäreihin kertynyt rasva on myös herkkuruokaa rotille.

Rasvatukokset ehkäistään laittamalla nestemäinen rasva tiiviisti suljetussa astiassa sekajätteeseen. Hyytyneen rasvan voit laittaa biojätteeseen. Myöskään ruokajäte ei kuulu viemäriin vaan biojäteastiaan.

HSY on julkaissut Siisti viemäri -kampanjassaan tuoreen videon ja ohjeet viemärietikettiin: www.hsy.fi/siistiviemari

Kampanjavideota näytetään joulukuussa Finnkinon elokuvateattereissa pääkaupunkiseudulla.

Uutiset
Kommentointi on suljettu