Kalataloudellinen kunnostus Joroisten Muurinkoskilla

helmi 06, 2015

Joroisten Muurin- Sauna- ja Venäjänkoskien kalataloudellisen kunnostustyön toteuttaminen Itä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan mukaisesti on käynnistynyt. Kunnostuksen ensisijaisena tavoitteena on palauttaa järvitaimenen lisääntymis- ja poikasalueet reitille.

Kunnostuksen jälkeen koskialueille pyritään palauttamaan reitiltä kadonnut taimenkanta istuttamalla koskialueille järvitaimenen mätiä ja pienpoikasia. Kunnostus vaikuttaa myönteisesti vesireitin virkistys- ja kalatalouskäyttöön. Kunnostukset hyötyvät myös muut virtakutuiset lajit, muun muassa harjus ja siika. Melontamahdollisuuksien säilyttämiseksi kunnostus toteutetaan niin, että koskiin jätetään melonnan mahdollistama melontaväylä.

Työt on aloitettu Muurinkosken yläosasta ja hankkeen kesto on noin kaksi kuukautta. Koko hankkeen on arvioitu maksavan noin 80 000 euroa. ELY-kalatalouspalvelut, Järvi-Suomi on tilannut kunnostustyön Etelä-Savon ELY-keskukselta. Hankkeen pääurakoitsija on Varkauden Tehokaivu Oy Kuvansista.

Uutiset
Kommentointi on suljettu