Johtajanimityksiä SYKEn merikeskuksessa

maalis 06, 2015

SYKEn merikeskuksen johtajaksi on valittu filosofian tohtori Paula Kankaanpää ja laboratoriokeskuksen päälliköksi filosofian tohtori Tero Eklin. Paula Kankaanpää aloittaa tehtävässään elokuun alussa, Tero Eklin toukokuun alussa.

Paula Kankaanpää on työskennellyt vuodesta 2000 Lapin yliopiston Arktisen keskuksen johtajana. Sitä ennen hän on toiminut tutkijana Merentutkimuslaitoksessa, ylitarkastajana ympäristöministeriössä ja Arktisen neuvoston luonnonsuojelutyöryhmän apulaispääsihteerinä Islannissa. Hän on ollut vierailevana tutkijana Yhdysvalloissa Dartmouth Collegessa ja Alaska Fairbanksin yliopistossa. Paula Kankaanpää väitteli Helsingin yliopistossa vuonna 1998. Väitöstyössään hän tutki Itämeren ahtojäitä.

SYKEn laboratoriokeskuksen päälliköksi valittu filosofian tohtori Tero Eklin on työskennellyt kehityspäällikkönä Mittatekniikan keskuksessa vuosina 2008–2014 ja tämän vuoden alusta lukien VTT:llä. Hän on toiminut vuodesta 2010 Cleen Oy:n ympäristömittaus- ja monitorointiohjelman ohjelmapäällikkönä. Tero Eklin on työskennellyt aiemmin SYKEn laboratoriossa. Hänellä on kokemusta sekä yritys- että yliopistomaailmasta. Tero Eklin väitteli Jyväskylän yliopistossa epäorgaanisen ja analyyttisen kemian alalta vuonna 1999.

SYKEn merikeskus tuottaa tietoa ja ratkaisuja Itämeren suojelua ja kestävää käyttöä palvelevan päätöksenteon tueksi. Monitieteellisissä tutkimuksissa yhdistyvät merestä tehtävät havainnot, kokeelliset tutkimukset, mallien käyttö ja kehittäminen, ennakointi sekä yhteiskunta- ja taloustieteelliset tarkastelut.

SYKEn laboratoriokeskus tuottaa ja kehittää monipuolisia ympäristöanalyyseja ja testejä. Se toimii ympäristönsuojelulain mukaisena ympäristöalan kansallisena vertailulaboratoriona. Laboratoriossa tutkitaan haitallisten aineiden, erityisesti synteettisten nanomateriaalien ja kuluttajakemikaalien ekotoksikologisia vaikutuksia.

Uutiset
Kommentointi on suljettu