Tulvavaroitus Iijoen vesistöalueelle

touko 12, 2015

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus varoittaa Iijoen tulvavirtaaman kasvavan huomattavan suureksi ja etenkin vesistöalueella olevien järvien vedenpinnan nousevan poikkeuksellisen korkealle. Tulvavesi on korkeimmillaan ennusteiden mukaan kuluvan viikon loppupuolella ja viikon 21 aikana.

Tulvavesi tulee katkaisemaan ja vaurioittamaan tieverkostoa. Jongunjärven ympäristössä vesi virtaa jo tien yli. Taivalkosken voimalaitoksen tulokanava on myös kärsinyt tulvavahinkoja. Pudasjärven ympäristössä ja ylempänä vesistöalueella alavimmille alueille rakennetut kesämökit ja piharakennukset tulevat kärsimään tulvavahinkoja.

Iijoen vesistöalueen yläosalla on vielä paljon lunta. Mikäli kuluvalle viikolle ennustetut vesisateet toteutuvat ja lämpötila on korkea, voi tulvavesi nousta ennätyksellisen korkealle. Tällöin myös asuinrakennuksia on vaarassa kastua. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kehottaa mökkien ja asuinrakennusten omistajia suojaamaan kiinteistönsä, mikäli ne sijaitsevat tulvaherkillä alueilla.

Vesitilannetta voi seurata ymparisto.fi –verkkopalvelussa

<http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Vesi/Vesitilanne_ja_ennusteet> .

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu