Uusi vesitorni Vantaan Hiekkaharjuun

elo 21, 2015

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY rakentaa Vantaan Hiekkaharjuun uuden vesitornin. Se on suunniteltu sijoittuvaksi Malmimäen puistoon nykyisen vesitornin läheisyyteen.

Vesitornin valmistuttua vanha Hiekkaharjun vesitorni on tarkoitus purkaa. Uuden vesitornin kustannusarvio on noin 11 miljoonaa euroa. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:n hallitus hyväksyi 21.8.2015 kokouksessaan vesitornin hankesuunnitelman.

HSY:n vuosina 2013-2014 tekemässä kartoituksessa vesitornin kunto todettiin sellaiseksi, että oli syytä käydä toimeen Itä-Vantaan alueen vedenjakelun turvaamiseksi.

Tikkurilan alueen vedenjakelun varmistamisen vaihtoehdoiksi nousivat vanhan tornin saneeraaminen, uuden tornin rakentaminen tai vesitorniton vedenjakelu. Arvioituaan vedenjakelun varmistamisen eri vaihtoehtoja HSY:n hallitus totesi toteuttamiskelpoisimmaksi ratkaisuksi uuden tornin rakentamisen.

Uusi vesitorni on suunniteltu rakennettavaksi Malmimäen puistoon nykyisen vesitornin läheisyyteen. Uuden vesitornin valmistuttua vanha alueen vesitorni on tarkoitus purkaa. Tornin kustannusarvio on noin 11 miljoonaa euroa.

Hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen haemme kaavamuutosta puistoalueelle. Jos kaavamuutos onnistuu, pystymme rakentamaan vesitornin vuoteen 2018 mennessä. Tornin perusrakenteet tullaan toteuttamaan kestävällä tekniikalla ja siitä tehdään arkkitehtuurisesti tyylikäs maamerkki Hiekkaharjuun, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu