Bronkan sataman ruoppausten vaikutukset esillä HELCOMin kokouksessa

loka 12, 2015

Bronkan sataman ruoppaukset Suomenlahdella olivat esillä Itämeren suojelukomission HELCOM:n kokouksessa torstaina. Kööpenhaminassa pidetyssä HELCOM Pressure -ryhmän kokouksessa käytiin läpi muun muassa HELCOM:n sedimenttien ruoppaukseen ja läjitykseen liittyvän suosituksen mukaista maiden raportointia.

Venäjä on juuri lähettänyt vuosien 2013 ja 2014 ruoppaus- ja läjitystiedot HELCOM:lle, mutta niissä samoin kuin useiden muiden maiden tiedoissa on vielä tarkistettavaa. Venäjä ilmoitti, että Bronkan sataman ruoppauksiin liittyvät tarkistetut tiedot ovat valmiina viikon päästä.

Suomi ja Viro pyysivät kokouksessa HELCOM:lle toimitettujen tietojen lisäksi tarkempaa lisäselvitystä Bronkan ruoppausten vaikutuksista Suomenlahteen. Alustava aikatauluarvio lisäselvitysten toimitukselle on ennen joulukuun alussa (10.-11.12.2015) pidettävää HELCOM Heads of Delegations -kokousta. Suomi on myös suoraan yhteydessä Venäjän luonnonvaraministeriöön ruoppausten vaikutusten selvittämiseksi.

Uutiset
Kommentointi on suljettu