Iso Kallahden vedenlaadun seurantaa tehostettu jätevesivuodon takia

marras 14, 2015

Helsingin Iso Kallahteen on päätynyt ylivuodon seurauksena jätevettä. Lahden veden hygieeninen laatu on ylivuodon takia heikentynyt, mutta vaikutukset eivät ole huomattavia. Ympäristökeskus jatkaa Iso Kallahden seurantaa tehostetusti, kunnes lahti on toipunut ja veden laatu palautunut normaaliksi.

Helsingin Iso Kallahteen on päätynyt viemärin ylivuodon seurauksena jätevettä. Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY:ltä saadun tiedon mukaan mereen on päätynyt arviolta 240 m³ puhdistamatonta jätevettä. Ylivuoto on kestänyt noin kaksi viikkoa, mutta se on nyt päättynyt.

Ympäristökeskus on tehostanut Iso Kallahden veden laadun seurantaa. Alustavien tulosten mukaan lahden veden hygieeninen laatu on ylivuodon takia heikentynyt, mutta vaikutukset eivät kuitenkaan ole huomattavia.

Jätevesien purkupaikalta otetuissa vesinäytteissä ulosteperäisten bakteerien (E.coli) määrä oli pinnassa 580 mpn/100 ml ja pohjanläheisessä vedessä 920 mpn/100 ml. Molemmat pitoisuudet ylittävät uimaveden hyvälle laadulle asetetun raja-arvon (500 mpn/100 ml).

Ympäristökeskus jatkaa Iso Kallahden seurantaa tehostetusti, kunnes lahti on toipunut ja veden laatu palautunut normaaliksi.

Suosittelemme uimisen välttämistä Iso Kallahden alueella niin kauan, kun vedenlaatu on heikentynyt. Ympäristökeskus tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun lahden tilanne on palautunut normaaliksi.

Uutiset
Kommentointi on suljettu