ELY-keskus tarkasti tilanteen Kittilän kaivoksella

marras 06, 2015

Lapin ELY-keskus on tehnyt tarkastuskäynnin Kittilän kaivokselle 4.11.2015. Tarkastuksessa käytiin läpi ELY-keskuksen 23.10.2015 antaman ympäristösuojelulain 123 §:n mukaista ilmoitusta koskeva päätös ja ilmoituksen toimenpiteitä koskevat määräykset.

Saatujen tietojen mukaan vuotavan altaan pinta on alentunut tasolle +232,33 m ja se on noin 1,4 metriä alempana kuin korkeimmillaan ollessa. Yhtiö on toiminut ilmoituksensa ja päätöksessä annettujen määräysten mukaisesti. Esimerkiksi Seurujoen veden tilaa seurataan tehostetusti.

Tehdyn tarkastuksen perusteella tilanne kaivoksella on kehittynyt suotuisaan suuntaan eikä välitöntä altaan murtumisen riskiä pitäisi olla.

Seuraava tarkastuskäynti tehdään ensi viikolla.

Uutiset
Kommentointi on suljettu