Laadukasta pohjavettä jatkossakin HSY:n vesijohtoverkostoon

maalis 18, 2016

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä modernisoi Kuninkaanlähteen pohjavesilaitoksen. HSY:n hallitus hyväksyi 18.3.2016 laitoksen uusimisen hankesuunnitelman.

– Kuninkaanlähde on HSY:n ainoa jatkuvassa tuotannossa oleva pohjavesilaitos. Se on tärkeä osa Korson alueen vedenjakelun varmistamista, toteaa toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Tuusulan Maantiekylän alueella sijaitseva laitos modernisoidaan täysin. Laitoksen uudessa puhdistusprosessissa vedestä poistetaan pohjavedelle tyypillinen hiilidioksidi ilmastamalla. Veden teknisen laadun parantamiseksi vesi kulkee luonnonmukaisen kalkkikivisuodatuksen läpi. Veden desinfiointi ultraviolettivalolla minimoi desinfiointikemikaalin käytön.

Laitos tulee käyttämään maalämpöä ja rakennuksen katolle asennetaan aurinkopaneelit. Näiden myötä pienennetään laitoksen ostoenergian tarvetta ja lisätään HSY:n uusiutuvan energian tuotantoa. Myös kemikaali- ja työturvallisuus paranevat.

Uusimishankkeen kokonaiskustannusarvio on 3 058 000 euroa (alv 0 %) joulukuun 2015 hintatasossa. Noin vuoden kestävä rakentaminen pyritään käynnistämään vuoden 2016 lopussa tai heti vuoden 2017 alussa.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu