Maailman vesipäivää 2016 vietetään pohjoismaisen vesiyhteistyön merkeissä

maalis 21, 2016

YK:n maailman vesipäivää vietetään tiistaina 22. maaliskuuta. Helsingissä Säätytalolla (Snellmaninkatu 9-11) järjestettävä vesipäivän tapahtuma on tänä vuonna aiempaa laajempi ja kansainvälisempi. Seminaari kuuluu Suomen Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuuskauden ohjelmaan, jonka yhtenä pääteemana on vesi.

Pääministeri Juha Sipilä avaa seminaarin videotervehdyksellä kello 9.15.

Sen jälkeen alkavassa ministeritason paneelikeskustelussa käsitellään pohjoismaista vesiyhteistyötä ja sitä, miten YK:n jäsenmaiden sopiman kestävän kehityksen Agenda 2030:n puhdasta vettä ja sanitaatiota koskeva tavoite toteutuu kussakin Pohjoismaassa. Paneeliin osallistuvat ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka, Ruotsin kehitysministeri Isabella Lövin ja Norjan yhteistyöministeri Elisabeth Aspaker. Tanskaa ja Islantia edustavat suurlähettiläänsä Jette Nordam ja Krístin Adalbjörg Árnadóttir. VaramaakuntaneuvosCamilla Gunell Ahvenanmaalta käyttää kommenttipuheenvuoron.

Iltapäivä jatkuu kello 13.30 Suomen Vesifoorumin ja Suomen Vesiyhdistyksen seminaarilla, jossa aiheena on Maailman vesipäivän teema vesi ja työ: Where Blue Growth Comes From? Iltapäivän seminaarin avaa professoriRiku Vahala Aalto-yliopistosta. Tämän jälkeen Chief Technical Adviser Federico Properzin UN Waterista kertoo UN Waterin samana päivänä julkaiseman Water & Jobs -raportin tuloksista. Raportin aiheena on veden merkitys eri toimialoille ja taloudelle yleisesti.

Iltapäivän aikana kuullaan esityksiä myös sinisestä biotaloudesta, Pohjolan vesipalveluista ja vesisektorin kasvusta. Iltapäivällä julkistetaan myös Suomen Vesiyhdistyksen kirjallisuuspalkinto.

Seminaarien käytännön järjestelyistä vastaa Suomen Vesifoorumi.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu