Ramboll selvittää ilmastonmuutokseen sopeutumista New Yorkissa

huhti 26, 2016

New Yorkin kaupungin ympäristönsuojeluosasto valitsi Rambollin selvittämään, kuinka kaupunki voi hallita sadevesiä ja varautua rankkasateiden aiheuttamiin tulviin.

– New York pyrkii varautumaan ilmastonmuutokseen ja kehittämään infrastruktuuriaan, toteaa service line manager Christian Nyerup Nielsen Rambollin Tanskan-toimistosta.

New Yorkin kaupunki haluaa selvittää, miten voimakkaat sateet kannattaisi huomioida ilmastonmuutokseen sopeutumiseen liittyvissä suunnitelmissa ja investoinneissa. Rambollin tehtävänä on antaa suosituksia ja arvioida kustannuksia ja hyötyjä.

Perusteelliset analyysit ovat onnistuneen projektin avaintekijä. Ilmastonmuutokseen sopeutumisessa tulisi aina huomioida myös sosioekonominen ulottuvuus.

– Sopeutumishankkeelle saadaan laajempi tuki, kun otetaan huomioon myös virkistysarvot – ne kun usein vaikuttavat myönteisesti myös esimerkiksi kiinteistöjen hintoihin. Kaupunkien kannattaa siis yrittää saada mukaan monia sidosryhmiä ja tuoda esille investoinneista saatavaa tuottoa. Se voi avata uudenlaisia mahdollisuuksia, tuoda taloudellista hyötyä, lisätä sitoutumista ja edistää hankkeen kokemista yhteiseksi asiaksi, sanoo konsultti Jonathan A. Leonardsen Tanskasta.

Ramboll on toteuttanut vastaavia hankkeita muissakin kaupungeissa eri puolilla maailmaa. Se on muun muassa laatinut Kööpenhaminalle neljään valuma-alueeseen perustuvan suunnitelman rankkasateiden aiheuttamien hulevesitulvien hillitsemiseksi.

Hiljattain käynnistyneen New Yorkin projektin käytännön toteutuksesta vastaa Rambollin vesitoimialatiimi Yhdysvalloissa.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu