Helsingin mittaushistorian sateisin kesäkuu

kesä 30, 2016

Alustavien tilastojen mukaan Helsingin Kaisaniemessä on tiistaiaamuun 28.6. mennessä satanut kesäkuussa 140,1 millimetriä.

Ilmatieteen laitoksen alustavien tilastojen mukaan Helsingin Kaisaniemessä on tiistaiaamuun mennessä satanut kesäkuussa 140,1 millimetriä, joka ylittää edellisen kesäkuun sade-ennätyksen 135,5 millimetriä vuodelta 1981. Helsingin keskustassa on tehty sadehavaintoja jo vuodesta 1845, mikä tekee aikasarjasta Suomen pisimmän.

Suurin Suomessa mitattu kesäkuun sademäärä on Kuopiossa vuonna 1973 mitattu 248,1 millimetriä. Muilla pitkäikäisillä havaintoasemilla kuluvan kesäkuun sade-ennätyksiä ei ole rikottu, mutta muun muassa Pohjanmaan maakunnissa sekä Länsi-Lapissa on ollut paikoin poikkeuksellisen sateista.

Uutiset
Kommentointi on suljettu