Tutkimusalus Muikun viimeinen matka katkesi teknisiin ongelmiin

elo 13, 2016

Tutkimusalus Muikun tutkimusmatka jouduttiin keskeyttämään teknisten ongelmien takia tiistaina 9.8. Alus lähti vuotuiselle Saaristomeren ja Suomenlahden näytteenottomatkalle maanantaina 8.8. Turusta. Tekniset ongelmat ilmenivät heti näytteidenoton alettua ja liittyivät sekä aluksen tutkimuslaitteiston toimivuuteen että merikelpoisuuteen. Muikku oli viimeisellä tutkimusmatkallaan ja se poistetaan käytöstä.

Tutkimusalus, mta Muikku on kymmenien vuosien aikana toiminut erilaisissa tehtävissä. Alus laskettin vesille Hollmingin Rauman telakalta 1966. Tuolloin se toimi luotausaluksena silloisen Merenkulkulaitoksen (MKL) alaisuudessa ja nimellä Särkkä. Alusta pidennettiin myöhemmin MKLn aikana kolmella metrillä.

Vuonna 1989 alus siirtyi Mikkelin vesi- ja ympäristöpiirille ja samalla se sai kasteessa nimekseen Muikku. Samana vuonna se telakoitiin Savonlinnan telakalla ja muutettiin paremmin tutkimustoimintaa palvelevaksi. Mikkelin vesi- ja ympäristöpiiri muuttui myöhemmin Etelä-Savon ympäristökeskukseksi, jonka hallinnassa alus oli.

Vuonna 2010 Muikku siirtyi Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) hallintaan ja on toiminut tutkimusaluksena pääalueenaan Suomenlahden rannikko ja Saaristomeri.

Tutkimusalus Muikku

http://www.syke.fi/muikku

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu