Sito ja Wise Group yhdistyvät

maalis 02, 2017

Sito Oy ja Wise Group Finland Oy yhdistyvät muodostaen yhdessä lähes 1100 hengen asiantuntijayrityksen. Uusi yhtiö on suurin suomalaisomisteinen talo-­ ja infrarakentamisen suunnittelu-­ ja konsultointiyritys. Yrityksen tavoitteena on kasvaa yli 100 uudella osaajalla vuosittain.

Talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja tarjoava Wise Group Finland Oy ja infran, liikenteen, maankäytön, ympäristön ja digitaalisten palveluiden moniosaajayritys Sito Oy yhdistyvät. Suomen lisäksi Pohjoismaissa ja Baltiassa toimivat yhtiöt palvelevat jatkossa asiakasta kaikissa rakentamisen suunnittelu- ja konsultointitarpeissa.

”Yhdistyminen tarjoaa meille valtavasti mahdollisuuksia kehittyä, laajentua ja palvella kaiken kokoisia asiakkaita infra- ja rakennussuunnittelun koko kentällä. Palveluvalikoiman laajenemisen lisäksi pystymme panostamaan merkittävästi enemmän toiminnan kehittämiseen ja entistä monipuolisempiin projekteihin. Tulevaisuudessa aiomme keskittyä yhdessä myös digitaalisten palveluiden kehittämiseen.”, sanoo Siton toimitusjohtaja Tapio Puurunen.

”Wise Groupin ja Siton meneminen yhteen on johdonmukainen askel yritysten kehityksessä. Olemme tasavahvoja ja täydennämme toisiamme hyvin; meillä on paljon yhteisiä asiakkaita, mutta erittäin vähän päällekkäisiä toimintoja. Toimintatavoissamme on jo valmiiksi paljon samaa ja meille on jatkossakin tärkeää säilyttää ketterä ja reilu meininki. Meillä molemmilla on valtavan hyvä porukka alansa huippuosaajia. Tätä joukkoa haluamme lähivuosina voimakkaasti laajentaa.”, toteaa Wise Groupin toimitusjohtaja Aki Puska.

Yhdistetty yhtiö on jatkossakin valtaosin henkilöstönsä omistama. Suomalainen pääomasijoittaja ja Wise Groupin nykyinen osaomistaja Intera Partners jatkaa roolissaan yrityksen kasvun vauhdittajana. Yhdistetyn yhtiön liikevaihto ylittää 100 miljoonaa euroa vuonna 2017.

”Uskomme, että yhdistynyt yhtiö pystyy kehittämään koko toimialaa asiakkaiden eduksi. Omistajien yhteisenä tavoitteena on rakentaa suomalainen haastaja pohjoismaisille markkinoille.”, sanoo Intera Partnersin osakas Tomi Terho.

Yhtiöt jatkavat toimintaansa erillisinä yhtiöinä vuoden 2017 ajan kun integraatiota viedään eteenpäin. Uuden yhtiön nimi ja brändi julkistetaan myöhemmin tänä vuonna. Yritysten yhdistyminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

 

Uutiset
Kommentointi on suljettu