TkL Tommi Fred HSY:n vesihuollon toimialajohtajaksi

maalis 17, 2017

Helsingin seudun ympäristöpalvelut kuntayhtymän vesihuollon toimialajohtajan virkaan on valittu tekniikan lisensiaatti Tommi Fred. Fred aloittaa tehtävässä 1.4.2017.

TkL Tommi Fred on valmistunut diplomi-insinööriksi kemiantekniikasta 1993 ja tekniikan lisensiaatiksi vesihuoltotekniikasta 2005. Hän on hoitanut HSY:n vesihuollon toimialajohtajan virkaa sijaisena kaksi vuotta ja jätevedenpuhdistusta osastonjohtajana viisi vuotta. Tätä ennen Fred toimi Helsingin Vedessä jätevedenpuhdistuksen osastonjohtajana, käyttöpäällikkönä ja käyttökemistinä. Fred on työskennellyt myös muun muassa Nopon Oy:ssä ja Suunnittelukeskus Oy:ssä.

Tommi Fred on toiminut lukuisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä yhdistyksissä kuten Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksen hallitus, Keski-Uudenmaan vesiensuojelun liikelaitoskuntayhtymän johtokunta, Suomen vesiyhdistysksen hallitus, Suomen vesilaitosyhdistyksen viemärilaitosryhmä, International Water Association IWA:n kansallinen komitea, European Federation of National Associations of Water and Wastewater Services EurEau:n jätevesikomitea ja Nordia Water Cities hallitus.

Tommi Fred on ollut hyvin aktiivinen jätevedenpuhdistukseen liittyvässä tutkimus- ja kehitystoiminnassa. Keskeiset tutkimusaiheet ovat liittyneet tehokkaaseen ravinteiden poistoon, ravinteiden talteenottoon, puhdistusprosessin energiatehokkuuteen ja kasvihuonekaasupäästöihin.

Uutiset
Kommentointi on suljettu